Mé jednoduché vaření spočívá v tom, že často vařím z toho, co dům dal nebo z toho co zbylo z předchozího tvoření. Zásadou je, aby to byly vždy suroviny v co možná nejsurovějším stavu, nijak rafinované, ani žádné polotovary. Tyto makové sušenky vznikly zrovna tak. Zbyla mi nádivka do buchet, něco jsem k tomu přihodila, […]
Náš velmi oblíbený letní lehoučký nepečený vegan dort, zcela bez cukru a dokonce i lepku, kterým jsem se inspirovala na stránkách Jíme Jinak a nebyla bych to já, abych si ho trochu neupravila. Na dort budete potřebovat: KORPUS 200g datlové pasty 200g mletých ořechů, nejvíce mi voní a chutnají lísková jádra, ale věřím, že v […]
Léto je v plném proudu, zahrádky vydávají své plody, každý něco přinese, proč toho nevyužít? Děti milují těstoviny, s touto jednoduchou omajdou jim budou chutnat, je to letní lehké jídlo, co budeme potřebovat: 1 ks cibule 1 ks cuketa 1 větší rajče, zbavené slupky 1 stroužek česneku trochu oleje zeleninovy vývar nebo vodu na podliti […]
Někdy se ptám sama sebe, jak může být něco tak jednoduchého tak neskutečně báječné jako právě tyto placky. Placky jsou ze 3 surovin a v podstatě z jednoho hrnce a jedné pánve. Na výrobu asi deseti placek budete potřebovat: 1 hrnek jáhel 1 hrnek červené čočky 1 hrnek jemných ovesných vloček sůl, majoránku, petrželku, česnek, […]
https://www.zdravejidloajoga.cz/wp-content/uploads/2020/09/logo-zdravejidloajoga.png00Linda Molavcováhttps://www.zdravejidloajoga.cz/wp-content/uploads/2020/09/logo-zdravejidloajoga.pngLinda Molavcová2020-08-17 18:42:202020-08-17 18:42:20Placky z červené čočky, jáhel a ovesných vloček
Kdybych byla drzá, označila bych tento koláč jako moravský frgál. Protože jsem ale viděla pouze recepty se spoustou mléka, vajec, másla, cukru a bílé mouky, rozhodla jsem se tento koláč odlehčit od všech těchto zbytečností a udělat verzi pro zastánce zdravějšího vaření a vznikl koláč, slaďoučký, že by nikdo neřekl, ze se tam není cukr. […]
V tomto receptu bych se s Vámi chtěla podělit s něčím, co ještě není bohužel dostatečně běžné v našich kuchyních a je to veliká škoda, tempeh je nejen velmi lahodný, ale také zdraví prospěšný, mohou ho jíst malé děti, celiaci, je vhodný při jakékoliv dietě, lze se upravovat různými způsoby, protože je zkrátka „božský“. Zjednodušeně […]
Sedlácká bída Tohle jídlo miluju a oblíbila si ho celá rodina, základem je kysané zelí a je to jídlo ze zbytků, takže fantazii se meze nekladou. Ingredience pro 2 dospělé a 2 děti: 500g uvařených brambor nebo batátů, 300g uvařených nejlépe celozrnných těstovin (kolínka, nudle, tarhoňu… v podstatě co máte nejraději), 300g kysaného zelí, trs […]
Můj recept na celozrnný kváskový semínkový chléb Ingredience: kvásek, mouka celozrnná žitná, mouka celozrnná špaldová, různá semínka (slunečnicové, dýňové, chia, lněné), sůl, kmín KVÁSEK je kapitola sama o sobě, pokud už máte kvásek, můžete se pustit do pečení, pokud ho nevlastníte, seženete ho zde: https://www.pecempecen.cz nebo si ho můžete vytvořit a to Vám zabere pár dní. […]
Makové sušenky
/Kategorie: Recepty, Zdravé jídlo /Vložil(a): Linda MolavcováMé jednoduché vaření spočívá v tom, že často vařím z toho, co dům dal nebo z toho co zbylo z předchozího tvoření. Zásadou je, aby to byly vždy suroviny v co možná nejsurovějším stavu, nijak rafinované, ani žádné polotovary. Tyto makové sušenky vznikly zrovna tak. Zbyla mi nádivka do buchet, něco jsem k tomu přihodila, […]
Nepečený ovocný dort
/Kategorie: Recepty, Zdravé jídlo /Vložil(a): Linda MolavcováNáš velmi oblíbený letní lehoučký nepečený vegan dort, zcela bez cukru a dokonce i lepku, kterým jsem se inspirovala na stránkách Jíme Jinak a nebyla bych to já, abych si ho trochu neupravila. Na dort budete potřebovat: KORPUS 200g datlové pasty 200g mletých ořechů, nejvíce mi voní a chutnají lísková jádra, ale věřím, že v […]
Špagety se zeleninovou omáčkou
/Kategorie: Recepty, Zdravé jídlo /Vložil(a): Linda MolavcováLéto je v plném proudu, zahrádky vydávají své plody, každý něco přinese, proč toho nevyužít? Děti milují těstoviny, s touto jednoduchou omajdou jim budou chutnat, je to letní lehké jídlo, co budeme potřebovat: 1 ks cibule 1 ks cuketa 1 větší rajče, zbavené slupky 1 stroužek česneku trochu oleje zeleninovy vývar nebo vodu na podliti […]
Placky z červené čočky, jáhel a ovesných vloček
/Kategorie: Recepty, Zdravé jídlo /Vložil(a): Linda MolavcováNěkdy se ptám sama sebe, jak může být něco tak jednoduchého tak neskutečně báječné jako právě tyto placky. Placky jsou ze 3 surovin a v podstatě z jednoho hrnce a jedné pánve. Na výrobu asi deseti placek budete potřebovat: 1 hrnek jáhel 1 hrnek červené čočky 1 hrnek jemných ovesných vloček sůl, majoránku, petrželku, česnek, […]
Švestkový kváskový koláč s mákem
/Kategorie: Recepty, Zdravé jídlo /Vložil(a): Linda MolavcováKdybych byla drzá, označila bych tento koláč jako moravský frgál. Protože jsem ale viděla pouze recepty se spoustou mléka, vajec, másla, cukru a bílé mouky, rozhodla jsem se tento koláč odlehčit od všech těchto zbytečností a udělat verzi pro zastánce zdravějšího vaření a vznikl koláč, slaďoučký, že by nikdo neřekl, ze se tam není cukr. […]
Tempeh
/Kategorie: Recepty, Zdravé jídlo /Vložil(a): Linda MolavcováV tomto receptu bych se s Vámi chtěla podělit s něčím, co ještě není bohužel dostatečně běžné v našich kuchyních a je to veliká škoda, tempeh je nejen velmi lahodný, ale také zdraví prospěšný, mohou ho jíst malé děti, celiaci, je vhodný při jakékoliv dietě, lze se upravovat různými způsoby, protože je zkrátka „božský“. Zjednodušeně […]
Sedlácká bída
/Kategorie: Recepty /Vložil(a): Linda MolavcováSedlácká bída Tohle jídlo miluju a oblíbila si ho celá rodina, základem je kysané zelí a je to jídlo ze zbytků, takže fantazii se meze nekladou. Ingredience pro 2 dospělé a 2 děti: 500g uvařených brambor nebo batátů, 300g uvařených nejlépe celozrnných těstovin (kolínka, nudle, tarhoňu… v podstatě co máte nejraději), 300g kysaného zelí, trs […]
Kváskový chléb se semínky
/Kategorie: Recepty /Vložil(a): Linda MolavcováMůj recept na celozrnný kváskový semínkový chléb Ingredience: kvásek, mouka celozrnná žitná, mouka celozrnná špaldová, různá semínka (slunečnicové, dýňové, chia, lněné), sůl, kmín KVÁSEK je kapitola sama o sobě, pokud už máte kvásek, můžete se pustit do pečení, pokud ho nevlastníte, seženete ho zde: https://www.pecempecen.cz nebo si ho můžete vytvořit a to Vám zabere pár dní. […]