Placky z červené čočky, jáhel a ovesných vloček

  • Někdy se ptám sama sebe, jak může být něco tak jednoduchého tak neskutečně báječné jako právě tyto placky. Placky jsou ze 3 surovin a v podstatě z jednoho hrnce a jedné pánve.
    Na výrobu asi deseti placek budete potřebovat:

1 hrnek jáhel

1 hrnek červené čočky

1 hrnek jemných ovesných vloček

sůl, majoránku, petrželku, česnek, vodu

postup: jáhly namočíme spolu s čočkou na hodinu do vody a potom osolíme a uvaříme ve stejné vodě doměkka, spíše do kašovita. Přebytečnou vodu slijeme, přidáme ovesné vločky a necháme je nabobtnat v horké a vlhké směsi čočky a jáhel. Tím se nám směs také krásně zahustí. Přidáme majoránku, petrželku a česnek a zamícháme. Lžící nabíráme tuto hmotu a rozprostíráme na pánev placky, já jich dám na pánev o průměru 25cm 4 ks. Smažíme na malém množství oleje do zlatova. Můžeme je péci i v troubě bez oleje.
Jsou skvělé s domácí kvašenou zeleninou