Dýňové “obilnoto”


Je podzim a dýní je všude dost a levné k tomu, nebo je máme přímo na našich zahrádkách v nejlepším případě. A tohle je jídlo, které může být za 20 minut na stole. 

1 cibule 

kousek hokaidó

kousek cukety 

1 mrkev 

hrst pražených arašídů

trs hlívy ústřičné 

zbytek obilí, co Vám zbylo v lednici nebo rýže, kroupy, směs obilnin. 
sůl, voda nebo zeleninový vývar, koření podle chuti (šafrán, kurkuma, muškát)

Na pánvi wok osmahneme cibuli, přidáme pokrájenou hlívu, za chvilku potom na kolečka mrkev, dýni s cuketou až naposledy. Osolíme a chvíli restujeme, potom podlijeme vodou nebo vývarem. Chvíli před tím, než změkne zelenina (15 min.) přidáme arašídy a prohřát obilovinu. Já mám směs rýže, slzovky a krup. Podáváme s pickles.