“Čokoládový” puding z tapiokových perel
Lahodný dezert, který potěší Vaše smysly a čokoláda v něm rozhodně není 😉, ale nikdo to nepozná.
Budeme potřebovat:
kokosové mléko doma vyrobené nebo plechovku (pokud možno bez éček a v bio kvalitě)
šálek tapiokových perel
rýžový sirup podle chuti
karob v prášku
Perličky si namočíme přes noc do mléka, v konzervě nebo v krabici bývá dost husté, tak ho naředíme vodou tak, aby nám vzniklo asi 0,5l tekutiny. Perličky vaříme asi 1/2 h mírným varem. Před koncem varu přidáme lžíci karobu a dosladíme sirupem. Poté nalévame do pohárů. Já ho mám ráda vychlazený, je to opravdu požitek bez výčitek. Fotky bohužel nemám, protože byl pryč dřív než vznikl recept. Dodám později