Vanilkové rohlíčky

300 g mouky (pohanková, rýžová, špaldová, jáhlová, kukuřičná) nebo směs muk

100 g datlové pasty nebo rýžového sirupu

100 g ořechů dle vlastního výběru

150 g kokosového nebo jiného oleje

kousek lusku z vanilky

 

Na vál si dáme vybranou mouku, přidáme nastrouhaný kokosový olej, nastrouhanou datlovou pastu nebo rýžový sirup, pomleté ořechy a esenci z vanilky, nebo kousek vanilkového lusku. Z těchto ingrediencí smícháme tužší těsto, které necháme do druhého dne, nebo několik dní odležet v lednici. Potom z něj vytvarujeme rohlíčky, které pečeme asi 7 minut na 180’C. Pečení závisí na troubě, kterou vlastníme, ale také na tloušťce rohlíčků, doporučuji hlídat. Hotové rohlíčky naskládáme do krabice na ubrousek a necháme v chladu. Mohou se péct i několik týdnů před Vánocemi, pokud je dřív nesníte :-D. Jsou to vegan rohlíčky bez cukru, ale nebojte se, sladké a lahodné jsou až až.