Omáčka z dýně hokaido
Velmi jednoduchá a rychle hotová omáčka bez lepku, přirozeně zahuštěná pouze rozmixovaním obsažené zeleniny. Věřte nebo ne, moje děti by nikdy vařenou cibuli, mrkev petržel nebo dokonce dýni nesnědly 😁, ale v této omáčce ji snědí, ani o tom nevědí.
Budeme potřebovat:
1 cibulku
1 mrkev
1 petržel
kousek dýně hokaido (může být i jiná)
stroužek česneku
lžíci oleje
špetku soli
vodu
postup: na oleji osmahneme cibulku a přidáme ostatní nadrobno nakrájenou zeleninu kromě česneku. Osmahneme, podlijeme trochou vody, osolíme a podusíme pod pokličkou doměkka asi 10 minut. Nakonec přidáme utřený česnek a už jen krátce povaříme. Celou směs rozmixujeme třeba tyčovým mixérem a je hotovo.
Já jsem k tomu dětem uvařila cizrnové těstoviny napůl s rýžovými a kompletní jídlo bylo na světě. Ale dá se konzumovat s jakoukoliv obilovinou i luštěninou, opečeným tempehem, tofu, aj.