Medvědí tlapičky
700 g mouky (opět se dají použít směsi muk), já přidávám do pečení pokaždé alespoň trochu pohankové, moje pečení je bez vajec a pohanková mouka vyřeší problém se spojením těsta, těsto krásně drží pohromadě a výrobky z něj jsou přitom křehké. Použít se dá rýžová mouka, pohanková, jáhlová, špaldová, kukuřičná, kokosová.
300 – 350 g oleje (kokosový/palmový bio, aj.)
400 g datlové pasty nebo sirupu (rýžový, datlový, javorový)
230 g mletých ořechů dle vlastního výběru
100 g kakaa nebo karobu
špetka skořice
Mám zde uvedenou dvojitou dávku, protože u nás opravdu frčí, pokud hodnoty rozdělíte napůl, budete mít těsta o polovinu méně 😀
Tyto ingredience opět smícháme všechny dohromady, datlovou pastu strouhám na hrubším struhadle, nebo můžete použít robota. Kokosový tuk strouhám také, protože chci hned pracovat, ale při pokojové teplotě krásně změkne a není nutné. Hotové těsto nechávám několik dní ležet v lednici, potom vtiskuji do formiček stejně jako klasické pracny. Podle velikosti formiček peču 8-10 minut při 180’C a většinou ihned vyklápím, jdou vyklopit beze zbytku a vtiskuji hned nové do ještě teplých formiček.