Cizrnový guláš


Doma mám vždy uvařenou nějakou luštěninu i obilovinu, co mi zbyde z předchozího dne apod. Proto není problém uvařit tento rychlý guláš během chvilky. Dá se udělat i z konzervy, pokud zrovna nemáte nic. Jinak cizrna jako taková vyžaduje dlouhé namáčení a také minimálně 45 minut dobu varu v tlakovém hrnci. Když máme cizrnu, guláš je hotový raz dva. 
Potřebujeme k tomu:

1 velkou cibuli 

1 malou červenou řepu

10 žampionů nebo trs hlívy 

1 mrkev

2 kousky květáku

2 stroužky česneku

hrnek uvařené cizrny  

sůl, červenou papriku, majoránku, zeleninový vývar, trochu rýžové mouky na zahuštění, trochu oleje 

V kastrůlku dáváme na rozpálených olej postupně: nakrájenou cibuli jako první, za pár minut červenou řepu nadrobno, za další chvilku mrkev na tenká kolečka, dále pak nakrájené houby a nakonec květák rozebraný na malé ružičky. Tuto směs zeleniny osolíme, přidáme papriku a majoránku a než podlijeme vývarem, zaprášíme moukou. Potom dáme vodu nebo vývar a přidáme cizrnu, aby se prohřála. Vaříme ještě chvíli, aby se dovařila zelenina a také mouka. 
Tento guláš podáváme s těstovinami, nebo rýží.