Opékané rýžové nudle s tofu


Tak tohle jídlo bylo pro mne strašná záhada, jak to ti Asiati dělaj, ze jim z toho nevznikne taková kejda jako dlouhou dobu mně. Než jsem přišla na to, že nudle se nesmí vařit, jen zalít horkou vodou, nechat chvíli odstát a pak scedit a to je celá záhada, pak je opekají na horkém woku s různou zeleninou. A ta, která tomu dodá tu pravou vůni je “obyčejné” zelí. A moje varianta je samozřejmě bezmasá a pokud zvolíte rýžové nudle tak i bezlepková, takže ingredience jsou:

1 balení tenkých rýžových nudlí (u nás na nudlích ujíždíme, takže 1 a 1/2 balení

1 kostka tofu 

1 větší mrkev

1 větší cibule 

kousek zelí

sůl, pepř, lepší sojovou omáčku (bez glutamátu apod.), trochu oleje 

Nudle tedy zalijeme právě uvařenou vodou a po chvíli scedíme a můžeme prolít vlažnou vodou a nechat okapat. A teď už je to velmi rychlé, na pánev dáme olej a nakrájenou cibuli mrkev i zelí dohromady, já krajím na tenounké proužky a zelí seřezávám (krouhám). To opečeme spolu se solí a pepřem a opékáme asi 10 minut, tak aby zůstala zelenina trochu křupavá. Pak přidáme nudle a ještě chvíli opékáme s nudlemi, ty se musí částo prohazovat, aby se neslepily. Nakonec zakapeme sojovou omáčkou. Přírodní tofu krajíme asi na 0,5cm široké plátky a opékáme také na pánvi. Musím říct, že takto připravené tofu chutná i dětem, když ho udělám opravdu do křupava. 
Hotové jídlo můžeme ozdobit praženými semínky, na mém talíři nesmí chybět pickles.